HTML

Takatin blogja

Friss topikok

  • Takatin: Köszönöm szépen a kommentet! Örülök hogy ösztönöztelek hogy megnézd ezt a remek animét! :D Hát gy... (2013.08.01. 18:51) Chuunibyou demo koi ga shitai
  • Takatin: Köszönöm szépen a kommentet! :D Nem mentegetőzöm a helyesírás nem az érőséggém, de természetesen ... (2013.07.31. 19:59) BTOOOM!

Címkék

Hunter X Hunter

2013.08.19. 16:40 Takatin

Körülbelül 2 éve akadtam rá erre a remek animére, Yoshiro Togashi tollából, aki már letett az asztalra egy YuYu Hakushot, szóval elég pozitívan ültem neki az animének és mit ne mondjak, nem csalódtam. Az univerzum amit Togashi teremtett bámulatos, kiváló harcrendszer, háttér információk és karakterek. Szóval minden, ami egy jó shounen-hez kell. De ez még nem elég ahhoz, hogy kitűnjön. Itt jött be egy dolog, amit a többi shounen mangaka nem igazán mert meglépni. Igazi brutalitást és kétségbeesést vitt a történetbe, ami olyan szintű hangulatot teremt, hogy hát borzongva ülsz minden egyes képkocka előtt. ( Leginkább a legújabb kiméra-hangya arc-ra célzok) Úgyhogy le a kalappal Togashi előtt, mert valami hihetetlent teremtett. Viszont sajnálatos módon a manga lassan már másfél éve szünetel a mangaka betegsége miatt. Rosszulléte a manga minőségén is tumblr_m1te80nVHR1qfwde8o1_500.pngmeglátszik, de hozzáteszem Togashi folyamatosan javítja, és újra rajzolja ezeket. Térjünk rá kicsit az animére is. A sorozatnak van egy régebbi és egy új 2011-es feldolgozása, útobbi még mindig fut. Személy szerint a régebbit hangulat miatt jobban kedvelem, sokkal sötétebb, viszont grafika terén elmarad, ráadásul nem is fejezték be. Ezért most kizárólag az új animét veszem figyelembe. A 2011-es feldolgozás tartalmazz pár cenzúrát, de nem vészes, így is elég megrázó néhány jelenet, manga hűség terén elég jól helytáll, pusztán volt pár csúsztatás, de ez sem igazán jelentős. 

A történetről  röviden csak, hogy mindenki tisztábban legyen vele:  Gon Freecss egy fiatal kisfiú nagynénjével békésen éldegél a bálna szigeteken. Egy nap azonban elhatározza magát, hogy vadász lesz, és indul a vadász vizsgán akár csak az apja. A vadászok ebben a világban a legelismertebb személyek, mivel a legnehezebb munkákat nagyrészt ők végzik. Szóval Gon elindul, a vadász vizsgán ahol sok akadályba ütközik.. Több részletet nem lövök le, tapasztaljátok meg magatok. 

Összességében: Gyönyörű grafika, a sztori zseniális, karakterek egytől egyig kidolgozottak. Az openingek terén az új széria viszont annyira nem jeleskedik, az eddigi 4 opening alatt végig ugyanaz a szám szólt, bár nem olyan rossz hozzáteszem.

Értékelés:  

Történet: 10/10

Karakterek: 10/9

Grafika: 10/10

Opening/ending: 10/6

Végezetül az első széria egyik openingjét másolom be: 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://takatin.blog.hu/api/trackback/id/tr95467027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása