HTML

Takatin blogja

Friss topikok

  • Takatin: Köszönöm szépen a kommentet! Örülök hogy ösztönöztelek hogy megnézd ezt a remek animét! :D Hát gy... (2013.08.01. 18:51) Chuunibyou demo koi ga shitai
  • Takatin: Köszönöm szépen a kommentet! :D Nem mentegetőzöm a helyesírás nem az érőséggém, de természetesen ... (2013.07.31. 19:59) BTOOOM!

Címkék

Tegami Bachi

2013.11.05. 00:39 Takatin

Sok régen látott anime emléke férkőzött az elmémbe a napok során, közülük az egyik legkiemelkedőbb, ami meg érdemli, hogy meg ejtsek pár kedves szót róla, hiszen egy rendkívül aranyos, szívmelengető animéről beszélünk. Ezzel már el is árultam, hogy egy elég érzelmes animéről lesz szó, ami azért bővelkedik az akció jelentekben is. Szóval a mai alanyunk a Tegami Bachi, angolul Letter Bee, vagyis Levél méh. Ez minden fül számára kicsit furcsának hangozhat, de ez pusztán egy cím, amit az animében feltűnő különleges postások viselnek. Igen Tegami.Bachi.full.495561.jpgpostások, ugyanis ők az anime központú szereplői és cselekmény mozgatói. Ezért említettem meg hogy nem épp egy átlagos akció animéről van szó, hiszen nagy szerepet játszanak még, az ügyfelek érzései és a rövid epizódtörténések is. A fő sztori vonal emiatt inkább a 2. évadban kezd igazán beindulni, bár a lezárás a mangától elég távol áll.. Ez persze senkinek se vegye el a kedvét, hiszen rengeteg remek egyedi anime befejezést láttunk. (Kövezetek meg, de nekem a sima Full Metal Alchemist anime jobban tetszett majdnem, mint a Brotherhood) Viszont, aki tényleg kíváncsi sok háttérinfóra, történésre az inkább olvassa a mangát. Ha nem lenne elég a megható történet, a gyönyörű, élénk színvilággal rendelkező grafika, az anime remek OST-vel rendelkezik, ami tökéletesen adja vissza a jelenetek hangulatát.

De elég a sok nyalásból, úgyis saját magatok döntitek el, hogy megfog ezen ez a dolog vagy nem, szóval inkább jöjjön is a történet: Gondoltál már arra mi lenne a világunkkal, ha egyszer a nap eltűnne, és többet nem melegítené fel testünk, fénye híján az örök sötétségben bolyonganánk és a szívünk is kihűlne.. Ebben a világban is ez a helyzet azzal a különbséggel, hogy a fővárosban létrehoztak egy mesterséges napot, ami részben pótolja az igazit. Az igazival ellentétben viszont ez a fény nem ragyogja be az egész bolygót. A gazdagok, a fénye alatt teljes pompában élnek, viszont a szegényebbek csak távolabb foglalhattak helyet, a sötétben és a hidegben. Ilyen nagy távolságokkal és elmaradott (furcsa) technológiával az egyetlen kapcsolatteremtési mód a Posta. Itt jönnek képbe a mi kis Levél méheink, akik éjt nappallá téve igyekeznek a leveleket kézbesíteni, saját testi épségük kockáztatásával. Bizony, mivel a sötét vidékek veszélyes lényeket rejtenek..  Többet nem szeretnék mondani, mivel megvan a varázsa annak, ha magad látod az első rész történéseit. :)

Összességében: Csodálatos grafika, elképesztő színvilággal. A történet lassú kibontakozásának ellenére érdekes, bár a sok Plot hole kicsit frusztrálja a nézőt. A zenék valami fantasztikusak, ez az openingekre és endingekre is kimondottan igaz. Ajánlom mindenkinek, akit nem zavar egy kicsit érzelgősebb anime kis akcióval megfűszerezve.

Értékelés:  

Történet: 10/8

Karakterek: 10/8

Grafika: 10/10

Opening/ending: 10/10

És végezetül az anime második openingje, tele van érzésekkel, egyszerűen IMÁDOM:

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://takatin.blog.hu/api/trackback/id/tr645522709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása