HTML

Takatin blogja

Friss topikok

  • Takatin: Köszönöm szépen a kommentet! Örülök hogy ösztönöztelek hogy megnézd ezt a remek animét! :D Hát gy... (2013.08.01. 18:51) Chuunibyou demo koi ga shitai
  • Takatin: Köszönöm szépen a kommentet! :D Nem mentegetőzöm a helyesírás nem az érőséggém, de természetesen ... (2013.07.31. 19:59) BTOOOM!

Címkék

Gintama

2013.08.01. 13:22 Takatin

Sok ideje szerettem volna már a Gintamáról írni, de valahogy sose jutott rá időm. Na de most mindent bepótlok, szóval készítsetek enni, innivalót, mert ez egy extra hosszú bejegyzés lesz. Gintama, mit is írhatnék erről az animéről. Igazából annyival le is zárhatnám a dolgot hogy a legjobb anime és kész, de gondolom, ezzel nem nagyon értenétek egyet, úgyhogy az elejétől kezdem. Nagyjából 3 éve találkoztam először az animével. Hallottam már róla egy két dolgot, de igazság szerint, kis elvárásokkal kezdtem bele. Néztem, néztem és azt vettem észre, hogy magába szippant, már a legelső a jelenettől kezdve ahol a főhőst körbe veszik egy epikus jelenet közbe az ellenségei és ahelyett, hogy kiállna velük, sírva rohan az életéért. A Gintama meg csinálta azt, amit még eddig senki. Tökéletesen ötvözte a komédiát és a shounent. Az egyik percben még a földön fetrengesz a nevetéstől, a következőben pedig a könnyeid próbálod visszatartani. Még sose éreztem ilyet. A Gintama több mint 200 része csak úgy elrepült és nem volt elég. Ezért szomorít el néha, hogy ilyen kevés népszerűségnek örvend hazánkban pedig sokkal többet érdemelne meg. Sajnos a többi neverending shounen például a Naruto a Bleach és az One Piece elveszi, előle a rivalda fényt pedig mind a három hullámvölgyeken mozog, a Gintamával ellentétben, ami nyílegyenesen tart felfelé. A különböző arcok-ról nem fogok, külön írni most mivel nem akarom teli spoilerezni a bejegyzést. 

Egy kis alap sztori hátha valaki kedvet kapott hozzá a bevezetőm után: sentai_collection1.jpg

20 évvel ezelőtt az Edo korszakban űrlények támadták meg Japánt. Az embereknek semmi esélyük sem volt. Egyedül a szamurájok tudták felvenni velük a versenyt. Viszont végül ők is elbuktak. Edot elfoglalták, a dojokat bezáraták és a szamuráj kard hordását betiltották. Napjainkban űrlények és emberek békében élnek egymás mellett nap, mint nap. A technika hatalmasat fejlődött. Itt él Sakata Gintoki is, egy úgymond utolsó szamuráj, ezüst bozontos hajjal, aki a tilalom megkerülése végett fakardot hord magánál. Ő a vezetője a helyi Alkalmi munkásoknak. Lényegében bármilyen munkát elvállalnak, amire felkérik őket. Két alkalmazottja is van. Az egyikük Shimura Shinpachi, egy szemüveges szamuráj tanonc, aki becsületes, jószívű. A másik Kagura, egy Amanto lány, aki az univerzum legerősebb klánjából származik, a Yato klánból. Szóval ők így hárman dolgoznak és próbálnak nem bajba keveredni több-kevesebb sikerrel.. :D

Összességében:  Kisebb túlzással a világ legjobb animéje. Ennyit sosem röhögtem még animén, ugyanakkor ennyit sem izgultam még. Az alaptörténet nincs túlbonyolítva, de még a kis szálak is zseniálisan kivannak dolgozva. Remek karakterek egytől egyig, érdekes látni, hogy pár szereplő mennyire más nézőpontba kerül, ha ismerjük a múltját. A grafika részről részre jobb lesz, a legújabb részekbe szerintem már a Bleach-ével vetekszik. Az openingek és endingek egytől egyig zseniálisak, látszik, hogy sok munkát öltek beléjük. Szóval fiúk, lányok, addig nem hallhatok, meg amíg ezt az animét nem láttátok világos?

Értékelés:  

Történet: 10/7

Karakterek: 10/9

Grafika: 10/9

Opening/ending: 10/10

Nehéz választani a Gintama openingek közül.. úgyhogy a legújabbat választottam. :D

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://takatin.blog.hu/api/trackback/id/tr365436794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása