HTML

Takatin blogja

Friss topikok

  • Takatin: Köszönöm szépen a kommentet! Örülök hogy ösztönöztelek hogy megnézd ezt a remek animét! :D Hát gy... (2013.08.01. 18:51) Chuunibyou demo koi ga shitai
  • Takatin: Köszönöm szépen a kommentet! :D Nem mentegetőzöm a helyesírás nem az érőséggém, de természetesen ... (2013.07.31. 19:59) BTOOOM!

Címkék

10 kedvenc animém

2014.01.02. 19:23 Takatin

Sokan készítettek már ilyen listát szóval gondoltam én is megpróbálkozok vele. Ez a bejegyzés mint ahogy a blog többi része is pusztán az én saját véleményem tükrözi, szóval ha nem egyezik az álláspontuk ne lepődjetek meg. Előre is elnézést kérnék a bejegyzés formázásáért de szörnyű ez a szerkesztő. :/


10.Helyezett
Magi the Labyrinth of magic
Egy új kedvencem amibe már az első rész után beleszerettem. Remek alapötlet, szerethető karakterek és az egyre fokozodó izgalmak miatt megérdemli a 10.helyet.

9.Helyezett

Code Geass
Egy igazi klasszikus, gondolom senkinek se kell bemutatnom. Sokat gondolkodtam hogy, a Geasst vagy a Death note-ot válasszam, de végül a választásom erre remekműre esett. Váratlan fordulatok, bishi szerű főszereplő,(barátjával tökéletes yaoi alapanyag) nagy mellű lányok, rengeteg szemtechnika amit még a Naruto is meg irigyelne, és jó sok robot. Kell ennél több?

8.Helyezett
Beelzebub
Egy anime amiben már az első 2 percben fetrengesz a röhögéstől. Nagyon jó vígjáték, pár epikus, drámai párharccal megspékelve. Sajnos az animét egy alternatív befejezéssel lezárták, és a végére a manga is ellaposodik. A démonokat nem kellet volna annyira erőltetni... Ezektől függetlenül nagy hatással volt rám ez az anime, és ezért ajánlom nektek is.

7.Helyezett
Hellsing
Előre leszőgezném az új Ova verzióról fogok beszélni nem az eredeti animéről, mert az siralmas. Sokan nem tudják de a Hellsing eredetileg egy hentai manga lett volna. Ehhez képest az egyik legbrutálisabb, legpörgősebb és legmenőbb anime lett. Az igazi draculához szerintem ez az ábrázolás áll a legközelebb, főleg mivel Alucard eredeti formája maga Vlad Tepes. Hozzátenném a listán szereplő animék közül ennek van a legszebb grafikája. Sok vámpír, harc, izgalmak, vér, poénok,szerelmi száll. Szóval van itt minden ami kell.

6.Helyezett
Sword art online
Úgy ültem le annó ez elé az anime elé, egyik barátom unszolására hogy; istenem, mi izgalmas lehet egy animében ami egy játékról szól? És mekkorát tévedtem. Ez az anime remek. Szerintem indolkolt a népszerűsége. Szóval várjuk a folytatást. :D

5.Helyezett
Full metal Alchemist Brotherhood
Mit is mondhatnék róla, viszonylag régen láttam de ez egy elképesztő anime, kötelező megnéznie minden kezdő animésnek, hiszen ez egy alapmű. Sok mangaka tanulhatna tőle. A történetvezetés zseniális, minden egyes rész pörgös marad és ahogy a sztori szálai ősszekapcsolódnak. Gyönyörű!

4.Helyezett
To aru majutsu no index
Nem igazán láttam még ehhez hasonló animét ami ilyen jól alkalmazza a shounen,magic,echi elemeket egy animében. Az anime készitők nagyon tudják mi kell az embereknek. Hamar a kedvencemmé vált. Ha tehetitek adjatok ti is neki egy esélyt.

3.Helyezett
Dragon Ball
Csak a 3?!!!! Most lehet sokan felkiáltanak. Igen el kell ismerni ez egy igazi mérföldkő, és imádom, de sajnos ennek is lejár az ideje. Ettől függetlenül srácok ha nem láttátok most azonnal kezdjetek bele, mert ez rosszabb mintha szűzen halnál meg. :DD

2.Helyezett

Hunter x Hunter

Togashi tollából származó remekmű ami a csúcspontján félbemaradt, pedig minden idők legjobb animéjévé válhatott volna, egy olyan mérföldkővé mint a Dragon ball. Mindenesetre a Kiméra hangya arc így is az anime történelem legjobb története. De ez maradjon köztünk. :P


1.Helyezett
Gintama

Meglepődött valaki? Nem, ez egyértelmű, Gintama az animék koronázatlan királya. Senki se gondolta volna hogy ilyen tökéletesen lehet ötvözni a shounent és a komédiát, de a Gintama meg csinált és az eredmény.. magáért beszél. :D

Szólj hozzá!

Tegami Bachi

2013.11.05. 00:39 Takatin

Sok régen látott anime emléke férkőzött az elmémbe a napok során, közülük az egyik legkiemelkedőbb, ami meg érdemli, hogy meg ejtsek pár kedves szót róla, hiszen egy rendkívül aranyos, szívmelengető animéről beszélünk. Ezzel már el is árultam, hogy egy elég érzelmes animéről lesz szó, ami azért bővelkedik az akció jelentekben is. Szóval a mai alanyunk a Tegami Bachi, angolul Letter Bee, vagyis Levél méh. Ez minden fül számára kicsit furcsának hangozhat, de ez pusztán egy cím, amit az animében feltűnő különleges postások viselnek. Igen Tegami.Bachi.full.495561.jpgpostások, ugyanis ők az anime központú szereplői és cselekmény mozgatói. Ezért említettem meg hogy nem épp egy átlagos akció animéről van szó, hiszen nagy szerepet játszanak még, az ügyfelek érzései és a rövid epizódtörténések is. A fő sztori vonal emiatt inkább a 2. évadban kezd igazán beindulni, bár a lezárás a mangától elég távol áll.. Ez persze senkinek se vegye el a kedvét, hiszen rengeteg remek egyedi anime befejezést láttunk. (Kövezetek meg, de nekem a sima Full Metal Alchemist anime jobban tetszett majdnem, mint a Brotherhood) Viszont, aki tényleg kíváncsi sok háttérinfóra, történésre az inkább olvassa a mangát. Ha nem lenne elég a megható történet, a gyönyörű, élénk színvilággal rendelkező grafika, az anime remek OST-vel rendelkezik, ami tökéletesen adja vissza a jelenetek hangulatát.

De elég a sok nyalásból, úgyis saját magatok döntitek el, hogy megfog ezen ez a dolog vagy nem, szóval inkább jöjjön is a történet: Gondoltál már arra mi lenne a világunkkal, ha egyszer a nap eltűnne, és többet nem melegítené fel testünk, fénye híján az örök sötétségben bolyonganánk és a szívünk is kihűlne.. Ebben a világban is ez a helyzet azzal a különbséggel, hogy a fővárosban létrehoztak egy mesterséges napot, ami részben pótolja az igazit. Az igazival ellentétben viszont ez a fény nem ragyogja be az egész bolygót. A gazdagok, a fénye alatt teljes pompában élnek, viszont a szegényebbek csak távolabb foglalhattak helyet, a sötétben és a hidegben. Ilyen nagy távolságokkal és elmaradott (furcsa) technológiával az egyetlen kapcsolatteremtési mód a Posta. Itt jönnek képbe a mi kis Levél méheink, akik éjt nappallá téve igyekeznek a leveleket kézbesíteni, saját testi épségük kockáztatásával. Bizony, mivel a sötét vidékek veszélyes lényeket rejtenek..  Többet nem szeretnék mondani, mivel megvan a varázsa annak, ha magad látod az első rész történéseit. :)

Összességében: Csodálatos grafika, elképesztő színvilággal. A történet lassú kibontakozásának ellenére érdekes, bár a sok Plot hole kicsit frusztrálja a nézőt. A zenék valami fantasztikusak, ez az openingekre és endingekre is kimondottan igaz. Ajánlom mindenkinek, akit nem zavar egy kicsit érzelgősebb anime kis akcióval megfűszerezve.

Értékelés:  

Történet: 10/8

Karakterek: 10/8

Grafika: 10/10

Opening/ending: 10/10

És végezetül az anime második openingje, tele van érzésekkel, egyszerűen IMÁDOM:

 

Szólj hozzá!

To aru Kagaku no Railgun & Railgun S

2013.10.21. 13:43 Takatin

Ígéretemhez mérten, most írok az Index spin off sorozatáról a Railgunról is egy keveset. Sokak szerint jobb mint az eredeti sorozat, de ez ízlés kérdése mivel szerintem mind kettő nagyon jó. Az Index-hez képest kevesebb akciót tartalmaz és Touma mindössze mellékszereplőként tűnik fel , ezért nem biztos hogy minden rajongónak elnyeri a tetszését. Viszont pár plot holet elég szépen pótol (Misaka és Touma első találkozása, Accelerator múltja.) és ami a legérdekesebb, hogy magát a Sister arcot is láthatjuk egy másik perspektívából. Az anime egyébként az Index-hez hasonlóan 2 évadós, 24 résszel, viszont hozzá tenném az első évad tényleg nagyon mellőzi az akciót és Toumát. Bár szerintem így is szerethető. A manga alapján biztos lesz előbb utóbb 3.évad is, mint ahogy a To aru Kagaku no Accelerator is terítéken van. :D10144293.jpg

A történetet is ismertettem, hátha valaki kedvet kapna: Sztorink akadémia városban kezdődik. Itt éll Misaka Mikoto, (más néven csak Railgun) a város harmadik legerősebb esperje. Itt tengeti napjait 3 barátnőjével, Kuroko Shiraial a város rendfenntartó egységének, teleportálójával, Uiharu Kazarival és Saten Ruikoval. Szórakoznak, tanulnak és valahogy mindig valami bajba kerülnek... Ugyanis a város csillogó külseje mögött sötét titkok lapulnak.

Összességében:  A graffika ismét gyönyörű pláne a 2.évadban,  a történet annyira nem eget rengető mint az Indexben, de nincs vele probléma. A karakterek jók, mint ahogy a poénok is. Az openingek egytől egyig remekek. Ajánlom minden Index rajongónak és azoknak is akik szeretnének egy könnyed kikapcsolódást, néhány akciódús jelenettel megfűszerezve.

Értékelés:  

Történet: 10/7

Karakterek: 10/8

Grafika: 10/8

Opening/ending: 10/8

És végezetül a második évad első openingje. :D (Accelerator menő itt is <3)

 
Szólj hozzá!

To aru majutsu no index I & II

2013.10.18. 18:41 Takatin

4-5 hónapja videó nézegetés közben akadtam rá erre a fantasztikus animére. Az elején kicsit nehézkes volt számomra belerázódni, de amint elkapott nem tudtam leállni vele. Most mondhatnátok, hogy ez csak egy újabb egyszerű shounenn/varázsolgatós anime pár poénosnak szánt jelenettel, és bevallom részben igazatok is van, mert semmi maradandó újítást nem tesz hozzá a műfajához, viszont.. Nincs is szüksége ilyesmire hiszen az eddig ismert shounen és anime elemeket tökéletesen használja és vegyíti. A cuki karakterektől kezdve, a meg 10152048.jpgnem értett gonoszon át, az élet igazságokig. A történet érdekes, jó kis csavarokkal, a karakterekbe pedig nagyon könnyű bele szeretni. Mindenki megtalálja a saját kedvencét. Az anime 2 évados, és ezenkívül van még egy Spin off sorozata, amiről hamarosan úgyszintén írok. Csak hogy tudjátok miről van szó bevezetlek titeket a történetbe:

Történetünk egy városban kezdődik, Akadémia városban. Ez egy elképesztő hely, nagyon fejlett technológiával és képzett iskolákkal amik espereket képeznek. Kik, vagy mik azok az esperek? Lényegében olyan személyek akik a tudomány segítségével képesek megváltoztatni a saját valóságukat, ezzel lényegében különleges képességekre tesznek szert. (villámszórás, víz manipuláció stb..)  Ebben a városban él főhősünk, Kamijou Touma is. Egy Level 0-ás esper. (Szóval semmi ereje sincsen) Nem elég, hogy semmilyen erővel nem rendelkezi, még nagyon szerencsétlen is. Egy nap azonban nagy fordulatot vesz az élete amikor egy különös apáca landol az apartmanja korlátján...

Összességében: Szép grafika, remek történet vezetés, egyedi karakterek és jó poénok. Ajánlom mindenkinek még azoknak is akik már beleuntak a shounen-ekbe, mert szerintem kellemeset fognak csalódni. :)

Értékelés:  

Történet: 10/9

Karakterek: 10/10

Grafika: 10/8

Opening/ending: 10/8

Végezetül a sorozat első openingje csak hogy valami képet kapjatok az egészről. :D
Szólj hozzá!

Frissen vásárolt mangáim- Videó Blog szerűség

2013.09.22. 16:11 Takatin

Szólj hozzá!

Hunter X Hunter

2013.08.19. 16:40 Takatin

Körülbelül 2 éve akadtam rá erre a remek animére, Yoshiro Togashi tollából, aki már letett az asztalra egy YuYu Hakushot, szóval elég pozitívan ültem neki az animének és mit ne mondjak, nem csalódtam. Az univerzum amit Togashi teremtett bámulatos, kiváló harcrendszer, háttér információk és karakterek. Szóval minden, ami egy jó shounen-hez kell. De ez még nem elég ahhoz, hogy kitűnjön. Itt jött be egy dolog, amit a többi shounen mangaka nem igazán mert meglépni. Igazi brutalitást és kétségbeesést vitt a történetbe, ami olyan szintű hangulatot teremt, hogy hát borzongva ülsz minden egyes képkocka előtt. ( Leginkább a legújabb kiméra-hangya arc-ra célzok) Úgyhogy le a kalappal Togashi előtt, mert valami hihetetlent teremtett. Viszont sajnálatos módon a manga lassan már másfél éve szünetel a mangaka betegsége miatt. Rosszulléte a manga minőségén is tumblr_m1te80nVHR1qfwde8o1_500.pngmeglátszik, de hozzáteszem Togashi folyamatosan javítja, és újra rajzolja ezeket. Térjünk rá kicsit az animére is. A sorozatnak van egy régebbi és egy új 2011-es feldolgozása, útobbi még mindig fut. Személy szerint a régebbit hangulat miatt jobban kedvelem, sokkal sötétebb, viszont grafika terén elmarad, ráadásul nem is fejezték be. Ezért most kizárólag az új animét veszem figyelembe. A 2011-es feldolgozás tartalmazz pár cenzúrát, de nem vészes, így is elég megrázó néhány jelenet, manga hűség terén elég jól helytáll, pusztán volt pár csúsztatás, de ez sem igazán jelentős. 

A történetről  röviden csak, hogy mindenki tisztábban legyen vele:  Gon Freecss egy fiatal kisfiú nagynénjével békésen éldegél a bálna szigeteken. Egy nap azonban elhatározza magát, hogy vadász lesz, és indul a vadász vizsgán akár csak az apja. A vadászok ebben a világban a legelismertebb személyek, mivel a legnehezebb munkákat nagyrészt ők végzik. Szóval Gon elindul, a vadász vizsgán ahol sok akadályba ütközik.. Több részletet nem lövök le, tapasztaljátok meg magatok. 

Összességében: Gyönyörű grafika, a sztori zseniális, karakterek egytől egyig kidolgozottak. Az openingek terén az új széria viszont annyira nem jeleskedik, az eddigi 4 opening alatt végig ugyanaz a szám szólt, bár nem olyan rossz hozzáteszem.

Értékelés:  

Történet: 10/10

Karakterek: 10/9

Grafika: 10/10

Opening/ending: 10/6

Végezetül az első széria egyik openingjét másolom be: 

Szólj hozzá!

Sword Art Online

2013.08.18. 23:32 Takatin

Kisebb kihagyás után, nyaralás és egyéb okok miatt, most itt az újabb bejegyzés. Sokat hallottam erről az animéről mielőtt belekezdtem. Az egekig dicsérték, hogy ilyen jó anime, meg olyan jó. Úgyhogy adtam neki egy esélyt. Kicsit félve kezdtem bele, mert mégis, egy MMO-ban játszódó anime? Mi izgalmas lehetne ebben, ezt gondoltam. De ilyen hatalmasat még nem tévedtem. A SAO egy csodálatos anime, teli csavarokkal, remek szerelmi szállal és izgalmakkal. Már az első résztől magába szippantott. Miután végeztem az első évaddal kicsit félve kezdtem bele a másodikba, de nagy meglepetésemre, talán még az elsőnél is jobbra sikeredett. 

Szóval a történet: 2022-ben járunk, a technika még mindig rohamosan fejlődik és ennek köszönhetően sword-art-online-poster.jpglétrehozták a tökéletes virtuális valóságot, Sword art online néven. Egy virtuális szerepjáték, amelyben szörnyeket legyőzve fejlődhetsz. Béta tesztek folytak és folytak, míg nem 10 000 példányban elkelt a játék. A "szerencsés" vásárlók között volt Kirito is, egy béta teszter, aki nem mellesleg a főhősünk. Szóval, ahogy hazaér ledobja, a táskáját becsöppen és a játék világába. Egy világ, ami pontosan olyan, mint az igazi. Szóval Kirito, barátkozik, fejlődik, majd ki szeretne jelentkezni. Ekkor történik valami váratlan.. nincs kijelentkezés gomb.. Megjelenik meg a játék készítője és elmondja, hogy nincs menekvés a játékból, csak ha végigjátsszátok. Ha meghaltok a játékban, a való életben is ez vár rátok. Röviden,spoiler mentesen ennyi. 

Összességében:  Szép grafika, jó történet csavarokkal, remek szerelmi szál, jó openingek. Kell ennél több? :)

Értékelés:  

Történet: 10/8

Karakterek: 10/8

Grafika: 10/9

Opening/ending: 10/8

Végezetül a második ending, ami nagyon elnyerte a tetszésem:

 

Szólj hozzá!

Chuunibyou demo koi ga shitai

2013.08.01. 16:10 Takatin

Hallottatok már a Chuunibyou nevű betegségről? Nem? Hát akkor mesélek róla. Ez egy betegég, amely az általános iskola 2. osztályában jelentkezik általában, de később is előjöhet. A lényege hogy a beteg azt képzeli, hogy különböző természetfeletti képességekkel rendelkezik, ez nagyrészt a gyermekkori fantáziának és különböző külső hatás okoknak (animék, videojátékok) tudható be. És tudjátok mi a legérdekesebb? Miután megnéztem az animét rájöttem, hogy én is szenvedtem ebben a betegségben.  Általános iskola 6. osztályában kezdődött. Még ma is kínos visszagondolni. Szerencsére 1-2 év alatt kigyógyultam, legalábbis bizonyos szinten, mivel néha még most is előjön. Szóval az anime is erről a betegségről szól és pár iskolásról, akik próbálnak kigyógyulni, eggyüt élni vele. Pár rész után már a kedvenceim közé került mivel nagyon szórakoztató. Viszont figyelmeztetem azokat, akik csak egy könnyű komédiát várnak, hogy az anime 2/3-ától már elég durva drámába csap át, bár ez szerintem csak még jobbá teszi az animét. A befejezés is remek volt, bár kicsit lezáratlan,  viszont a második évad elvileg jön szóval szemkötőket felkötni! 20130508_chuunibyo01.jpg

Csak hogy a szokásos ismertető is meglegyen: 

Főszereplőnk Togashi Yuta, egy átlagos középiskolás életét próbálja élni, de csak próbálja, mivel a múltja máig kísérti a múltja. A múltja, mivel egy évvel ezelőtt még ő is Chuunibyou-ban szenvedett. Azt képzelte, hogy ő a Dark flame master, a lángok ura és így égette magát az osztálytársai előtt. Hogy senki se ítélhesse el a múltja miatt ezért a lehető legtávolabbi középiskolába iratkozott. Pechére Rikka Takanshi, egy másik Chuunibyou, is ebbe az iskolába iratkozik és felderíti a múltját. Innentől kezdődik el kettejük közös kalandja.

Összességében:  Ez egy nagyon szórakoztató anime, remek poénokkal, a drámai része pedig még pluszba hozzá tesz az anime teljességéhez, mint ahogy a szerelmi szálak is. A történet remek  és a grafika is. Karakterek egytől egyig jók, külön érdemes megfigyelni mennyit fejlődnek, változnak az anime közben. Az opening király, bár először féltem, hogy epilepsziás rohamot kapok ettől a sok ide-oda ugrálástól. Ajánlom mindenkinek, akit érdekel egy igényes komédia, remek történettel és csavarokkal. 

Értékelés:  

Történet: 10/10

Karakterek: 10/8

Grafika: 10/8

Opening/ending: 10/9


Az openingben egyébként a zenét szeretem a legjobban. (Meg persze az ujj pörgetős részt. :P)

 

 

 

2 komment

Gintama

2013.08.01. 13:22 Takatin

Sok ideje szerettem volna már a Gintamáról írni, de valahogy sose jutott rá időm. Na de most mindent bepótlok, szóval készítsetek enni, innivalót, mert ez egy extra hosszú bejegyzés lesz. Gintama, mit is írhatnék erről az animéről. Igazából annyival le is zárhatnám a dolgot hogy a legjobb anime és kész, de gondolom, ezzel nem nagyon értenétek egyet, úgyhogy az elejétől kezdem. Nagyjából 3 éve találkoztam először az animével. Hallottam már róla egy két dolgot, de igazság szerint, kis elvárásokkal kezdtem bele. Néztem, néztem és azt vettem észre, hogy magába szippant, már a legelső a jelenettől kezdve ahol a főhőst körbe veszik egy epikus jelenet közbe az ellenségei és ahelyett, hogy kiállna velük, sírva rohan az életéért. A Gintama meg csinálta azt, amit még eddig senki. Tökéletesen ötvözte a komédiát és a shounent. Az egyik percben még a földön fetrengesz a nevetéstől, a következőben pedig a könnyeid próbálod visszatartani. Még sose éreztem ilyet. A Gintama több mint 200 része csak úgy elrepült és nem volt elég. Ezért szomorít el néha, hogy ilyen kevés népszerűségnek örvend hazánkban pedig sokkal többet érdemelne meg. Sajnos a többi neverending shounen például a Naruto a Bleach és az One Piece elveszi, előle a rivalda fényt pedig mind a három hullámvölgyeken mozog, a Gintamával ellentétben, ami nyílegyenesen tart felfelé. A különböző arcok-ról nem fogok, külön írni most mivel nem akarom teli spoilerezni a bejegyzést. 

Egy kis alap sztori hátha valaki kedvet kapott hozzá a bevezetőm után: sentai_collection1.jpg

20 évvel ezelőtt az Edo korszakban űrlények támadták meg Japánt. Az embereknek semmi esélyük sem volt. Egyedül a szamurájok tudták felvenni velük a versenyt. Viszont végül ők is elbuktak. Edot elfoglalták, a dojokat bezáraták és a szamuráj kard hordását betiltották. Napjainkban űrlények és emberek békében élnek egymás mellett nap, mint nap. A technika hatalmasat fejlődött. Itt él Sakata Gintoki is, egy úgymond utolsó szamuráj, ezüst bozontos hajjal, aki a tilalom megkerülése végett fakardot hord magánál. Ő a vezetője a helyi Alkalmi munkásoknak. Lényegében bármilyen munkát elvállalnak, amire felkérik őket. Két alkalmazottja is van. Az egyikük Shimura Shinpachi, egy szemüveges szamuráj tanonc, aki becsületes, jószívű. A másik Kagura, egy Amanto lány, aki az univerzum legerősebb klánjából származik, a Yato klánból. Szóval ők így hárman dolgoznak és próbálnak nem bajba keveredni több-kevesebb sikerrel.. :D

Összességében:  Kisebb túlzással a világ legjobb animéje. Ennyit sosem röhögtem még animén, ugyanakkor ennyit sem izgultam még. Az alaptörténet nincs túlbonyolítva, de még a kis szálak is zseniálisan kivannak dolgozva. Remek karakterek egytől egyig, érdekes látni, hogy pár szereplő mennyire más nézőpontba kerül, ha ismerjük a múltját. A grafika részről részre jobb lesz, a legújabb részekbe szerintem már a Bleach-ével vetekszik. Az openingek és endingek egytől egyig zseniálisak, látszik, hogy sok munkát öltek beléjük. Szóval fiúk, lányok, addig nem hallhatok, meg amíg ezt az animét nem láttátok világos?

Értékelés:  

Történet: 10/7

Karakterek: 10/9

Grafika: 10/9

Opening/ending: 10/10

Nehéz választani a Gintama openingek közül.. úgyhogy a legújabbat választottam. :D

Szólj hozzá!

Yumekui Merry

2013.07.31. 20:35 Takatin

Két évvel ezelőtt, miközben az egyik fansub csapat munkái között bóklásztam, bukkantam rá erre a gyöngyszemre. Nem rég ismét elővettem, hogy felelevenítsem az emlékeket, ezért gondoltam írok róla pár sort. Előre leszögezném, hogy pusztán az animét veszem alapul. Tisztában vagyok vele, hogy hatalmas eltérések vannak a mangával szemben, de őszintén szólva, mivel csak angolul elérhető ezért lusta voltam belekezdeni. :3 Az anime egyébként remek. Sose voltam egy nagy szezonos anime örült, de ez valahogy nagyon megfogott. Főleg az első ellenfél. (Chaser :3)

Csak hogy azoknak is írjak egy kis ismertetőt, akik csak most ismerkednek meg ezzel az animével:

Yumeji Fujiwara egy átlagos fiatal tanuló. Semmi különleges nincs benne, kivéve azt, hogy egy 10 évvel ezelőtti eset miatt képes látni az emberek álmainak auráját és hogy milyen álmot fognak látni legközelebb. Egy ideje Yumekui_Merry_manga_Volume_1.jpgviszont furcsa álmokat kezd látni. Macskák üldözik és próbálják elkapni őt. Yumeji már megszokta ezeket a furcsa álmokat így nem igazán foglalkozik velünk. Hazafelé menet viszont egy különös lány esik rá (Igen, ráesik a fa tetejéről) Így ismerkedik meg Merry-vel, egy álomdémonnal. Merry kalapját elfújja a szél, úgyhogy utána rohan. Yumeji eközben megtalálja az elveszett fejfedőt, de mikor felvenné, átkerül az álomvilágba, amit minden éjjel lát. Ekkor jelenik meg a macskák főnöke Chaser John Doe, akinek a terve, megszerezni Yumeji testét, hogy kijusson a való világba. Ám Merry ebben a pillanatban Yumeji segítségére siet.. 

Összességében: Hiába van, rengeteg különbség a mangához képest én imádtam ezt az animét és a mai napig reménykedem a folytatásban. A történet igazság szerint nem rossz de rengeteg kérdés marad megválaszolatlanul ami miatt kicsit keserű száj ízzel fejeztem be. A karakterek jók, bár volt egy pár akitől kicsit felforrt az agyvizem. A grafika eléggé különleges, de ez adja meg a varázsát. Az opening-et imádom, a kedvenceim közt biztos helyen van. Szóval egy szó mint száz, ez egy remek anime és ajánlom mindenkinek aki szereti a természetfeletti shounen-eket. Egyszer mindenkinek érdemes megnézni. (Már csak chaser miatt is. :P)

Értékelés:  

Történet: 10/6

Karakterek: 10/7

Grafika: 10/8

Opening/ending: 10/9

Nem tehetek róla, imádom a jó openingeket szóval ezt is bemásolom :D 

 

Szólj hozzá!